Dag 13: Falkenberg naar Halmstad (camping)

11 augustus 2024 - Halmstad, Zweden

Slechte nacht gehad,..tent stond niet helemaal goed,..waardoor de wind aan de onderzijde de binnentent kon laten klapperen,..vandaag beter gedaan,..

Hoe dan ook, na de nachtelijke storm, was het vandaag niet anders,..weer STORM dus,..maar gelukkig was er naast een dominante Westelijke, dus zijwaartse component, ook een Noordelijke component en dat fietste heerlijk, zo naar het Zuiden,..

Ik zag dan ook erreg weinig tegenligger fietsers,..en diegenen die wel tegen de wind in bikkelden,..daar had ik medelijden mee,…soms moest ik ook een stuk pal tegen de wind in,..en dan haalde ik de 10 km/u, maar net,..dus echt serieuze wind

Op een mooi punt, stond een stel foto’s te maken,..ik ook even,..Snelle vraag,..Gaan jullie Noordelijk of Zuidelijk,..en zij gingen Noordelijk,.maar succes gewenst!

Afgezien van de vaak harde (mee-) wind) was het verder echter een prima fietsdag,..zon,..wolken, mooie stukken langs de kust,..heerlijk fietsen. Het is verbazingwekkend, hoeveel, ik denk zomerhuizen, er staan, zo langs de kust,..in mijn beleving, zo groot en mooi, dat normale bewoning ook zou kunnen,..maar vaak is er verder niets, geen stadje of dorp, in de buurt,…maar wel mooi buiten ‘wonen’ dus.

Veel foto’s gemaakt,..prachtige vergezichten, blauwe luchten, wolken, rode daken, maar je kan niet elke bocht stoppen,..maar ik vind dit gebied prachtig.

Camping,..weer €30,…en sta je gewoon op een achteraf veldje, geen Electra,..wel afgenomen, maar niet extra voor betaald!

Morgen is de wind een stuk minder,..nog steeds Westelijk, in de middag beetje Noord,..ik plan een flinke rit, want campings zijn schaars,..90 km,..en als dat goed gaat de dag er na ook,..en nu moet ik dus gaan nadenken over welke dienst ik wil nemen van de veerboot,..Trelleborg naar Rostock,…

Te lastig om uit te leggen,..maar elke dienst heeft voor en nadelen,..keuzestress dus morgen.

- Vandaag 74,33 km met 230 hm

- Totaal 635,81 km met 2966 hm

1. Heleen:
    11 augustus 2024
    Prachtige foto’s! Mooie luchten.
  2. Eric Visser:
    12 augustus 2024
    Dank je wel,..maar zoals altijd doet het geen recht aan het hele blikveld en de ervaring daarvan,..wel een mooi beeld en herinnering
  3. Jan Blum:
    12 augustus 2024
    Ruig weer idd. Hier fantastisch weer. En door.
  4. Eric Visser:
    12 augustus 2024
    Hier ook weer normaal,..heerlijk!