Dag 26: Wachtdag Blére en afsluiting vakantie
22 juli 2026 - Bléré, Frankrijk
Vandaag uitgeslapen,..was een wat onrustige nacht,..in een grote glampingtent naast me, grote familie, kleine kinderen, had een klein jongetje 3x een nachtmerrie, waarin hij lang en duidelijk om zijn moeder schreeuwde,..Tja,..🤷♂️.
Naar het stadje gelopen,…kopje koffie,..nagedacht over het eten, besloten de spaghetti te laten,..genoeg geweest. Nog even overwogen een heerlijk ruikende, malse, bruingebraden, draaiende malse kip te kopen, maar mezelf beheerst!
Een stokbrood gekocht bij een goede bakker,..en daarna een stuk Jambon Persillee, en wat Rillette de Porc,..bij de uitstekende slager,..20 min., alvorens aan de beurt,..waarschijnlijk wel voldoende voor lunch en diner, met een biertje,..
Morgen weer alles normaal, thuis 🙏,…met Jetske,...kijk ik weer naar uit!
AFSLUITING
Terugkijkende op deze vakantie, toch bijna een maand, uit en thuis,..
- ROUTE
= Het Velodysee-stuk,..toch de eerste 10d, was wat minder dan gedacht, qua landschap, stadjes -if at all -, en campings viel me dit toch echt wat tegen. Ik kan me voorstellen, als je voor de zee komt, surfen, kite-surfen, kinderen, zon en strand, goede faciliteiten, het prima is. Alleen behoorde ik niet bij die doelgroep.
= Het tweede stuk, de Loire-route was waar ik me een stuk beter bij voelde, qua omgeving, landschap, stadjes en ook de campings, op een enkele uitzondering na, de vriendelijke atmosfeer, qua grootte en faciliteiten.
- HITTE
In beide stukken brak de hitte me wel op,..terwijl ik wel liefhebber ben van de zon,..maar dit was echt te gek op sommige dagen, zoals ik beschreef.
= in het eerste deel was het veel bos, meer wind en door vroeg weg te gaan, was het nog wel te doen,..en verder was er verder niets en miste je dus ook niets
= in het tweede deel dagafstanden teruggebracht naar zo’n 60% van oorspronkelijk gepland, maar daar maakte dat de hitte ook zorgde dat je vaak eigenlijk niets meer kon of wilde NA het fietsen,..bijv. naar een stadje etc.,…dat was jammer.
Dat laatste is de laatste dagen wel mogelijk en maakt het zoveel leuker!
Verder,..Ik had 1300 km gepland, uiteindelijk ‘maar’ 1032 km geworden,..
- CONTACTEN
Op andere trips kwam ik meer gelijkgestemde fietsers, soms NLers tegen,..dat was deze vakantie erg weinig het geval. Het Velodysee-stuk wordt overwegend N-Z gereden,..ik reed Z-Noord,..maar zelfs dan was het erreg rustig op campings,..mss. veel mensen toch trips gecancelled ivm. de hitte.
Het Loire-stuk wel veel fietsers onderweg,..maar weer weinig tegengekomen op campings,..Degenen die ik tegenkwam deden dan vermoedelijk dagtochten, maar dan vanuit Hotels of B&B’s, dat kan natuurlijk ook.
- CONCLUSIE
Ik heb heel veel mooie stukken gefietst, ook wel stil gezeten en genoten, onderweg en op campings, in stadjes, op kleine wandelingen,..soms ook lekker gegeten,.. Als cijfer geef ik deze vakantie een 7.5.
Verder, een verschil met vorige vakanties en routes, was dat ik met mijn cameraatje op zak,..niet alleen naar de route kijk op telefoon, maar nu nog meer bewust ben van mooie gezichtspunten, mooi licht etc., en daar dan ook de tijd voor neem,..Daar wordt het wel relaxter van,..zonder de dagafstand als hoogste goed, als doel te hebben. Dus dat cameraatje blijft!
Vanacht om 01:00 uur komt de CycleTours bus op de parkeerplaats tegenover de camping en dan ben ik om 11:00 uur in Utrecht.!
Foto’s van vandaag nog geplaatst

En rust 😎
Toch weer een mooie trip!