Dag 24: Van Romomarthin naar Mareuil-sur-Cher

20 juli 2026 - Mareuil-sur-Cher, Frankrijk

Deze keer wel de voetbalwedstrijd uitgekeken, tot 00:10 of zo.Er kwam nog een andere kampeerder bij zitten,..zit je tenminste niet alleen te oh en ah-en,…

Vanochtend rond 8:30 op de fiets, nog even gedag gezegd tegen de NL’ers, ieder weer zijn of haar weegs.

De eerste 15 km, was drukke weg,..had ik zelf gemaakt dit routetje,..later werd het meer landelijk,..ik had in de vertrekplaats al 2 PAR’s gekocht,..dus onderweg was het meer een geschikt plekje vinden,.uiteindelijk gelukt.

Ik reed, onverwacht, ook door Elzas-grote wijngaarden,..te ver van de Loire leek het,..maar wat dan,.? Het bleek Tourrain,..geloof dat je dat zo schrijft,..Vermoedelijk wijn van regio Tours, denk ik maar zo,..👍.

Onderweg, bij een meertje, zag ik op afstand een andere fietser, grote tassen, helm, zat aan een tafel wat drinken,..zet mijn fiets er bij,..even wat gekletst,..was een beetje moeizaam, slecht Engels,..en hij hield zijn spiegel-zonnebril op,..tja,..

Na deze koffie plus,..doorgefietst naar camping,..in klein plaatsje van alle gemakken voorzien, winkeltje, restaurant, kasteel.

Inchecken camping, gemoedelijk,..en best een goede tent-plaats,..De Cher, is een rivier,..wist ik niet,..loopt langs de camping, mooi breed, groen en veel bomen op de oevers.

Tentje opgezet,..gedouched,..zag er allemaal uit als op de foto’s, of beter,…

Er was ook een epicerie,..zag er ook goed geoutilleerd uit, op de foto’s, dus daar maar eens heen,..net buiten de camping, aan parkeerplaats voor kasteel,…

Dat zag er echter NIET goed uit, de luiken dicht,..hoe laat is het 11:45, dus zou open moeten zijn 😡.

Slecht leesbaar briefje op de deur,..door personeelsgebrek is het ons onmogelijk gebleken etc. etc., maar voor de boodschappen kunt u naar het restaurant, waar het assortiment etc.

Restaurant was 150m verder om de hoek,..eens kijken,..Ik kijk door de glazen voordeur, zit een groep aan een soort gelag tafel, te eten?, maar niets wat lijkt op een winkel,..😡😡,..

Ik weer terug naar de camping,..dan moet ik vanavond maar naar het restaurant,..dacht ik nog.

Buiten de camping,..weer die fietser,..nu zonnebril af,..had ook briefje gelezen,..snapte het ook maar half,..mij was niet duidelijk of hij nu door ging fietsen, of ook hier ging staan,..

Ik vroeg aan de camping dame in mijn beste Frans, wat nu de situatie was, met de epicerie, briefje, restaurant,..ze bevestigde eea.,..en die dependance in het restaurant was NU open,..dus ik weer terug,.dan maar naar binnen en kijken wat ik kan kopen voor vanavond, mss. nog wat te drinken,..

Binnenkomende was mijn vragende blik duidelijk,..dus ik mompel wat van Epicerie,..Antwoord kwam snel,..Oui, oui,..links waar ik stond, stonden twee aftandse boeken rekken, met 3 schappen, met op elke schap, 1-of 2 items,..Dat was het zei de dame,..met een wijds armgebaar,…Ik ga nu de items even opnoemen:

Een pot chocolade pasta, een Frans potje zout,..had ik reeds eerder gekocht,..een doosje Lipton thee, een combi van 3 soorten pesto, een kilo verpakking spaghetti en een pot 500g Bolognaise saus.                                                                                               Dat was alles,..dat was blijkbaar het ASSORTIMENT.

Ik heb maar de spaghetti met saus gekozen,..maar aangezien het lunchtijd was EN ik geen high-volume gewicht van 1.5 kg extra,..morgen wilde meenemen in mijn fietstassen, dacht ik,..Ik doe ook maar alvast een flinke spaghetti lunch,..en zogezegd zo gedaan,..terwijl ik zit te koken, komt de andere fietser op het veldje naast me staan,..beetje rare snuiter.

Mijn idee was om vanavond dan weer pasta te eten,..maar nu ik me door deze pan heb heengekauwd,..beetje teveel al-dente, zeg maar,..ga ik daar nog eens over nadenken.

Alternatief, is biertje in restaurant, en een hamburger oid.,..

Morgen,  in Blere is een restaurant waar ik me wel op kan verheugen, dwz. op mijn laatste volle avond van deze trip, want avond er na vertrek ik,..Dan doe ik dan nog even wat spaghetti, om het af te leren.

Ook nog een wandelingetje gemaakt langs de rivier,..mooi, foto’s staan er ook al bij.

- Vandaag 39 km met 107 hms

-Totaal 998 km met 2830 hms

1. Jetske:
    Duidelijk, de komende 3 weken geen spaghetti op het thuis menu😁
  2. Peter Visser:
    20 juli 2026
    En ook geen bier denk ik
  3. Eric Visser:
    20 juli 2026
    Haha,…spaghetti kan ik wel even zonder inderdaad,…maar een lekker NL biertje,..uit Deventer bijvoorbeeld, sla ik niet af!
    Dank voor het meedenken, Peter!