Dag 10 - Pau naar Marciac
10 juni 2024 - Marciac, Frankrijk
Vandaag dus dag 1 van de weg terug naar NL. Het beloofde een redelijk makkelijk dagje te worden, 60 km, met volgens PocketEarth zo’n 224 hms,..
Vanochtend nog een tip van de vrouw des huizes, beste bakkertje in Pau,..maar was me te ver om voor om te rijden,..op mijn route ook een bakkertje gelukkig en ook prima.
Het duurde zo,n half uur voordat ik de stad uit was,..en toen kwam ik op de route LOW, afkorting voor Langs Oude Wegen,.., het ging direct 12% omhoog, dus dat was direct lopen,..
Lang verhaal kort,..het ging erreg goed op bijna alle hellingen vandaag, maar het waren er best veel,..en uiteindelijk op de camping, bleek ik toch weer 763 hm weggetrapt te hebben,..Dus de PocketEarth aanduiding behoeft echt een paar flinke korrels zout!!
Dat belooft dus nog wat voor de komende dagen, dagen langer qua afstand en meer geplande hms,..We’ll see, no way back,..want ik heb de fietsbus nl afgezegd 👍.
Marciac is wel een grappig plaatsje,..niet op Maandag, maar het staat bekend in Frankrijk vanwege een groots Jazz-festival,..een soort Loosdrecht, zeg maar,..
Op de camping aangekomen, erg rustig.
Na een uurtje, komen er twee NL’s aanfietsen, hoorde ik,..na hun tentje opzetten, ff gekletst,..Zij fietsten het stuk wat ik terugfiets en nu door naar Lissabon,..Zonder mij teveel negatief te willen beïnvloeden, zeiden zij wel dat het zwaar was,..En dat bleek dus ook al een beetje vandaag.
Wel gezellig zitten kletsen, Jan en Ko,..zie foto,..bouwvakker en Hema-employee,..fietsen nu voor tweede jaar een tocht samen.
Paar foto’s gemaakt verder
- Vandaag 61 km met 763 hm
- Totaal 423 km en 3882 hm

- Emile: De laatste etappes niet meer…
- Eric Visser: Dank je wel,..Groeten terug…
- Eric Visser: Dank je wel!! Inderdaad is…
- Eric Visser: Haha,..Dank voor je support!!
- Eric Visser: Dank!!
Alle reacties »