Dag 13 - Vazerac naar St Gery-Vers (Camping daarvoor)

13 juni 2024 - Vers, Frankrijk

Vanacht dus een heeele rustige nacht, dàt gekoppeld aan het feit dat ik vroeg naar bed ging, dus een goede nacht gemaakt.

Was vroeg wakker, maar het was zoals verwacht in de ovhtend een graad of 7, dus ik kom me er niet toe zetten, om 06:30 uur,.dus pas om 7:15 eruit.

Na wat inpakken, de wandeling naar boven,..toilet etc.,..de stucadoor zat al aan de koffie,..of ik ook..? Eerst toilet,..!!Daarna met de stucadoor wat zitten kletsen,..rustig hier, mooi weer, wordt nog een hele klus hier,..Toen weer terug, rest ingepakt en dus mijn fiets tegen het steile weggetje omhoog geduwd. Bovenaan gekomen, zou net opdtappen, komt er een Mercedes aanrijden,..gaat langzamer rijden,..zeker vragen, waar ik nu wel vandaan kom,..raampje naar beneden, de rest van de crew,..of ik al koffie had gehad!Oui, oiu,..En of ik terug zou komen als het allemaal klaar was?Naturellement!

Toen op de fiets,..na een eerste paar kleinere hellingtjes, werd het tot een km of 12 redelijk vlak,..wat een genot!Maar ik wist dat de eerste 3

0 zwaar zouden zijn, en dat klopte,..Het landschap is langzamerhand veranderd naar meer wijn, en juist, die staan op hellingen,..maar een wat vriendelijker landschap, huisjes met de bekende Zuid-Franse rose-rode dakpannen,..

Kwam onderweg nog een stel tegen, was wat puzzled door aanblik en geschatte leeftijden, maar bleek vader en dochter, fietsen uit Den Haag, naar Oloron-St. Marie.Vader e-bike,..maar toch,..stoer!!

Ook onderweg, aan de zijkant van de weg lag een aangereden ree,..dood,..maar op het oog helemaal gaaf,..zonde van zo’n mooi dier.

Door Cahors gefietst, herkende wel een paar punten in de stad, maar doorgefietst,..

Na Cahors nog wat vervelende hellingen,..maar uiteindelijk camping bereikt,..ook hier slecht enkele camperaars, maar uitgestorven verder,..

Weer fotos bijgevoegd,..fotos van gisteren waarschijnlijk dubbel, moet ik nog wat aan doen, op enig moment.

Verder besloten om mijn geplande afstanden, iets in te korten,..dus morgen ook maar 53 of zo,..met flink wat hoogte meters, dat weer wel

- Vandaag 51,6 km met 535 hm

- Totaal 639 km met 4316 hm