Voorbereiding Maas/Moezel/Rijn
6 juni 2025 - Deventer, Nederland
Dit jaar had ik twee mooie trips gepland,..de eerste was een 5w tocht door Spanje,..een combi van 3 mooie, gedocumenteerde routes,..en daarna 3w vanaf Zuid-Bretagne, de kustlijn volgende naar Zeeland, NL.
Inmiddels heb ik de reis naar Spanje gecancelled,..Jammer, maar een aantal factoren maakten dat dit toch niet zo’n goed idee was,.. lang verhaal,… maar korte verhaal is - Het was simpelweg niet verstandig om dat te gaan doen,..
Dus een alternatief voor de eerste trip gezocht,..en gevonden.
NIEUWE PLAN & ROUTE
- Ik ga een flink stuk van de Maasroute fietsen,..dwz. ik sla het Nederlandse stuk over en pak de route op vanaf Namen, en dan bijna tot de bron, in Langres (F).
- Voor Langres ga ik noordelijk, via Nancy, naar bijna Metz,..alwaar ik de Moezelroute oppak en dan fiets naar Koblenz, waar de Moezel samenkomt met de Rijn.
- Vanaf Koblenz, probeer ik nu eens aan de rechterzijde, de ‘hoge’ kant, zogezegd, naar Nederland te fietsen.
Het is ongeveer 1350 km,..18 fietsdagen,..een dag of drie rust tussendoor, dus totaal een week of drie.
(Het is niet supervlak, maar het aantal hoogtemeters is een stuk redelijker dan de geplande tocht in Espagna. Kortom wat meer vakantie en (hopelijk,..) wat minder afzien,..!!)
Aan het einde probeer ik nog een afspraak in te plannen met Jan Blum, oud-Shell collega, in Tolkamer,..alweer bijna twee jaar geleden dat we elkaar spraken,..Hoop dat dat lukt.
Ik heb al wel de campings, plus dag-afstanden wat voorbereid,..maar het kan zomaar anders lopen,..en dat maakt het ook weer leuk.
Ik vertrek Di. a.s.,..trein Deventer naar Eindhoven,..en vandaar begint het het,..fietsen naar België/Frankrijk/Duitsland
Ik had nog wel wat ‘gedoe’ in de voorbereiding de laatste weken, want op vakantie met Jetske, recent,.. begaf mijn mooie tentje het,..de buiten tent scheurde,..en ook mijn luchtbed gaf de geest,..
Inmiddels weer nieuwe buiten-tent binnengekregen,..ook een ander luchtbed,..alles getest,..alles past, werkt, ligt OK,..
Ook vooruitkijkende,..een andere combi van riem en tandwielen laten monteren op mijn fiets,..zodat de steilere heuvels,..- vermoedelijk pas in Bretagne -, maar toch,..wat soepeler kunnen worden op gefietst.
Het weer de komende 14d ziet er goed uit,..23-25Ċ,..en dat lijkt me heerlijk fietsweer.

Veel plezier
En vooral lekker genieten op de Santos☀️
Wat leuk dat ik ook ind e route zit. lijkt me idd erg gezellig. Rustig aan. Gr Jan