Dag 9 - Pau

9 juni 2024 - Pau, Frankrijk

Ik schreef reeds dat ik in Pau een AirB&B had gezocht ivm. het voorziene slechte weer Za-middag/avond en Zo. overdag. Gisteravond tot 23:30 uur dus niets,..geen spatje…

Maar toen ging het los,..een paar uur tropisch onweer, ontzettend veel lichtflitsen, ontladingen, en serieuze regenval,..onweer stopte rond 0200 uur, maar het regende wel door.

Ook vanochtend nog flink regen, zo erg dat ik mijn boodschappen-wandeling naar de enige Carrefour City open in Pau, open tot 1300 uur, in gevaar zag komen,..maar het werd wat lichter,..en toch gered.

De rest van de dag, donker,..stad uitgestorven, niets open, kortom niets aan,..in tegenstelling tot gisteren,..dan is het levendig, veel mensen op straat en terrassen,..leuke stad dan. Vandaag dus een andere kant,..Terwijl ik dit schrijf,..2000 uur, komt notabene voor het eerst de zon door,..😡😡, zie foto.

Voor morgen lijkt het prima weer,..beethe transitie-dag van vandaag koeler, naar weer warmere dagen,..Gepland bijna 60 km, met niet te gek aantal hoogtemeters,..Gaat luken,..ik fiets naar Marciac, er is daar een camping bij een meer, met goede voorzieningen, in de reviews, althans.

Vandaag mijn nieuwe route uitgewerkt, zie foto en dus foto tegen de zon in, vanaf mijn bedhouding,..Veel TV gekeken, o.m. de Roland Garros finale,..en vanavond ook nog even kijken naar de uitslagen Europese verkiezingen, beetje inpakken en dan klaar voor morgen

1. Peter Visser:
    9 juni 2024
    In ieder geval weer een doel. Naar huis. Mooie route. Laatste stukje door Luxemburg. Ook uitdagend fietsen. Succes. Groetjes van ons. Vandaag eerste tochtje Veluwe gedaan vanuit Doesburg. Erg mooi.
  2. Eric Visser:
    10 juni 2024
    Ik zag het,..Inderdaad mooi fietsen daar en vanuit huis👍