Dag 7 - Floing naar Dun-sur-Meuse

16 juni 2025 - Dun-sur-Meuse, Frankrijk

Vanacht diagonaal in het Franse bed met eindschotten,..😡..en een paar maal wakker van de balkende ezel,..verder prima geslapen.

Rond 08:00 uur, een Frans ontbijtje, beneden,..thee, stokbrood, twee soorten jam,..Ook de gelegenheid genomen een paar foto’s te maken beneden,..

Ook een foto van een foto van het pand uit de oorlogsjaren,..van de achterzijde,..mijn kamertje was rechts boven het afdakje,..

Met een goed ontbijt, bakkertje om de hoek, beetje koel, maar zon,..beloofde het een mooie fietsdag te worden,..En dat werd het ook.

Ik voelde direct dat ik weer energie had,..heuveltjes gingen prima, en ook de wat langere heuvels, waarvan ik wist dat die in de route zaten, gingen als vanouds. Blij mee,..👍💪🙏.

Had gepland 50 maar werd 57 km,..vergiste me, twee blauwe routes,..volgde de verkeerde,..Kon daardoor wel direct boodschapjes doen in DunsurMeuse,..toen naar de kleinere camping. Bij DsM is een groot meer, met ook een grote, m.i. te grote camping,..dus nu naar een kleintje, km verderop,..Is een toestand rond een visvijver, met jaarkaarten, veel huisjes, dat werk,..maar ook mooi stukje gras aan het water,..Prima.

Omdat ik nu een paar dagen wat minder km’s fiets dan eerder gepland,..en dat bevalt dus wel,..ga ik nu alvast een doorsteekje beginnen naar Metz,..Morgen eerst via Verdun, naar een tussengelegen camping,..Daaarna door naar een plaatsje iets onder Metz. Mooi die flexibiliteit, toch,..?

- Vandaag dus 57 km met 352 hms

- Totaal 446 km met 1384 hms

Fotos geplaatst van mijn plekje en van hapje onderweg,..Tabouleh,..Griesmeel van harde haver, opgeleukt met Oosterse kruiden, mint, rozijnen etc.,..Ik doe het daar prima op,..en niet duur, ook nog eens!

1. René de Geus:
    16 juni 2025
    Mooi dat je je weer wat energieker voelt Eric! 💪 Geniet van je reis!
  2. René de Geus:
    16 juni 2025
    Overigens, als die foto van het eten jouw avondeten is, dan is dat een zeer bescheiden hoeveelheid lijkt me (over eten gesproken 😉)
  3. Eric Visser:
    17 juni 2025
    Haha,..dat was de lunch!!!
  4. Cees:
    16 juni 2025
    Mooi plekje Eric. Zwembroek mee?
  5. Eric Visser:
    17 juni 2025
    Nee,..dat niet,..maar aan de foto’s te zien,..zwemmen er ook te grote vissen,…Better safe than sorry,..👍🙏
  6. Jan Blum:
    17 juni 2025
    Goed bezig Eric. En door :-)