Dag 9 - Saint Mihiel naar Liverdun

18 juni 2025 - Liverdun, Frankrijk

Allereerst,..gisteravond nog even met de NL-de dame zitten kletsen,..was wezen eten in de stad,..bleek op haar eerste buitenlandse trip,..kon nog wat hints en tips geven.

Toen naar bed,..net voordat ik in slaap viel, leken er een laat inkomend stel idioten, zich in mijn buurt te gaan nestelen, luidruchtig, klonk dronken en als zwervers,..Dan lig je toch wat meer waakzaam,..fiets wel op slot, niet vast,..kortom,..ben om 01:00 poolshoogte gaan nemen,..zag niets,..Vanochtend bleek dat het waarschijnlijk de bewoner van een huisje was,..onder invloed meezingen met zijn oortjes,..mss met ook een vriend.

Enfin, dus een wat warrige nacht,..en kwam ook niet goed op gang vanochtend,..Toen ik uiteindelijk klaar was om te vertrekken,..zag ik dat van een van mijn Ortlieb tassen, de ophanging was losgegaan,..heb dat al eerder gehad,..Gelukkig reparatie items bij me,..eerst vastgezet met een Tie-Wrap,..

Dan op weg,..eerst bakker in de stad,..Gelukt.

Toen was er direct een best klimmetje,..kon 80% zonder stoppen,..klein momentje langs de weg en weer door,..Ging best goed.

Daarna zag ik in de buurt van Montsec een groot oorlogsmonument waar ik met de Frontlijnroute 2 jaar terug, ook ben geweest, nu stukje onderdoor gefietst,..Wel langs vele Duitse oorlogsgraven,..blijft imposant om dat allemaal weer te zien,..

Was een echte rit door Noord-Frankrijk, eindeloze graanvelden, rolling hills,…flinke zonneschijn,..en zolang je fietst is dat prima te doen,..Stoppen moet in een schaduwrijke locatie,..anders te heet,..dus bushokjes, vaak.

In deze Noord-Franse dorpjes,..uitgestorven,..geen winkeltjes etc.,..maar in het zoveelste dorpje,…aaaahhhhh,…een Pizza campertje op dorpsplein,..Jazeker, ook boisson froids,..Graag twee Orangina,..en weer even gered,..!!

In de buurt van de camping realiseerde ik me dat hier inderdaad was geweest,..heb geen actieve herinnering meer, waar ik stond toen,..maar ik was hier dus eerder, op 9 juni 2023.

Veldje met andere fietsers, motorrijders, verschillende nationaliteiten,..kleine gesprekjes,..best leuk.

Morgen naar Metz,…

- Vandaag 59,42 km met 485 hms

- Totaal nu 583,42 met 2330 hms

Slechts één foto, van mijn kapotte tas,..inmiddels gerepareerd !!

1. Jetske:
    18 juni 2025
    En géén pizza gekocht.. gemiste kans.