Dag 4 - Bertingen - Mariëntal
19 april 2023 - Grasleben, Duitsland
Redelijk, warm geslapen, jas en zo. Het was helder vanacht,..denk dan ook net boven nul,..wel koud dus.
Opgestaan,.. en in de zgn. spoelkeuken stond een waterkoker, makkelijk dus voor havermout en thee, koffie-water voor onderweg. Dat begon dus goed,..Het is ‘s ochtends zo koud, dat je eigenlijk handschoenen aan zou willen,..vergeten! Wel eerst m’n jas aangehouden, maar na 30 min. toch te warm,..de zon scheen soms,..maar de WIND,..Noordenwind, zeilers zeggen stevige bries, maar voor fietsers is dat toch lichte storm,..en dus KOUD,..ben daar wel klaar mee, maar ja,..Bijna zo’n mistral-idee, waar je gek van wordt,..steeds die wind,..Vincent van Gogh analogie kwam naar boven,..heb wel een scherp mes,..maar ja, met ook al éen lens, wordt het dan wel zielig. Anyway,..bakker halverwege,..flink ingeslagen zie foto, op ongeveer de helft. Het werd ook al flink heuvelachtig, veel kleine stukjes omhoog, ga je toch ook voelen.
Kwam nog gigantische dagbouw open afgravingen,..degene die niet meer werd gebruikt, op afstand net Ayers Rock,..
Verder kwam ik nog een klein vrouwtje, met kleinkind, klein hondje en een gigantische Ierse wolfshond tegen. Foto? Dat mocht,..!!
Toen na een tijdje, uurtje voor geplande aankomst maar eens bellen naar de camping,..zag ook op Google slechte reviews,..maar ja,..Uiteindelijk bleef me dat gespaard, want ze bleken pas in Mei open te gaan,..in tegenstelling tot wat boekje aangaf 😡. Op deze route zat verder weinig,…wel een camping ver weg,..maar ook slechte reviews. Nog even gekeken naar B&B en Bett& Bike,..want ja, na 80 km plus,...moe, koud,..maakt het niet meer uit.
Toen ik op Google nog eens in de omgeving keek, zag ik een camping, op een alternatieve route, van wat ik fiets,..hemelsbreed niet zo ver 8km,..Ha,..die eens bellen,..8km voor niets is ook zo lullig. Werd niet opgenomen,..1x, 2x, 3x,..tja,..verder zoeken in krochten van de hinderlijke website,..vond ik dat het Büro van 9-12 open was,..maar op andere tijden kon je de Platz-wart bellen,..Aha…mobiel nummer,..nam ook niet op,..16:20 uur, nog kouder,..😡. Ik besloot de gok te wagen,..8km noordelijk van Helmstedt,..nog even op mijn tandvlees tegen die ROT-WIND in,.en maar met m’n koude duimen, maar duimen dat deze open was. Camping leek open,..moest hetzelfde nummer bellen als eerder,..nu kwam er een morsig mannetje uit een caravan,..ja hoor geen probleem,..mooi plaatsje,..dicht bij sanitair etc,..wat dit kostte,..na lang denken besloot hij €9,..maar dat betalen kan morgen-ochtend,..
Prima camping,..stonden Nederlanders, camper naast me,..die dame ging gelijk een kopje koffie voor me maken,..Enfin, eind goed al goed.
Ergens onderweg had ik nog twee lekkere verse worsten gekocht voor op mijn vuurtje, af te blussen daarna met een flink bord havermout,..nu de grove havermout gekocht,..
Vuurtje ging prima,..dood hout rond camping plaatsje. Nog leuk even gekletst met de NL-buren,..waren vandaag uit Deventer komen rijden,..ook in R’dam gestudeerd, lang op Voorne-Putten gewoond, zoon had ook in Heenvliet gebasketballed, en later in Delft gaan wonen,..was leuk even contact.
Nu regent het, dus maar vroeg naar bed.
Morgen rond koffie-tijd, de volgende camping bellen, om gedoe te voorkomen 👍👍💪💪🙏🙏
Vandaag 89 km, 557 hm
Foto’s geplaatst

Fijn dan, zon plek om terecht te kunnen en een bakkie koffie aangereikt krijgen.
Succes vandaag!